De aftrap van de kadootjesbank, het is zover!

24 februari 2017

Een initiatief om trots op te zijn, daarvan zijn de mensen die nu al betrokken zijn overtuigd. Vandaag was de aftrap van de oprichting van een heuse kadootjesbank. Omdat De Postkamer al over de kadootjesbank had gehoord boden zij alvast kadootjes aan.

De Nijkerks Uitdaging is lid van een landelijke coöperatie en het het is gebruikelijk om bij de start van een uitdaging, dat zijn er inmiddels zo’n 60 in Nederland, een ‘bank’ op te richten. Nijkerk kiest voor de kadootjesbank en pakt meteen flink uit: spontaan besluiten Careander, Sigma, Vluchtelingenwerk, de Nijkerkse Uitdaging en de Gemeente dit initiatief gezamenlijk op te pakken.

Een kadootjesbank verzamelt kadootjes bij ondernemers, bijvoorbeeld relatiegeschenken of materialen die over blijven en geeft deze gratis door aan stichtingen en verenigingen die op hun beurt vrijwilligers kunnen bedanken voor hun inzet. Ook voor activiteiten van maatschappelijke organisaties zoals bijvoorbeeld een bingo zijn de kadootjes beschikbaar.

Voor iedereen die het leuk vindt om te helpen bij de kadootjesbank is wel iets te doen en wil je iets leren terwijl je meedoet en zo een stap maken voor jezelf, dat kan ook. We gaan workshops organiseren om kadootjes leuk in te leren pakken en we gaan oefenen in presenteren en communiceren. Meedoen hieraan mag maar moet niet. Ook moeten we kadootjes halen en brengen, zijn er klusjes en is er een magazijn en een winkeltje. Waar dat winkeltje komt is nog een verrassing. Met creabea’s willen we  gave verpakkingen bedenken en maken en natuurlijk willen we veel ondernemers enthousiast maken om kadootjes te verzamelen om door te geven. En zo wordt de kadootjesbank een initiatief van en voor Nijkerk; een Nijkerk’s kadootje.

Wil je meedoen, als ondernemer kadootjes beschikbaar stellen of meer informatie? Mail dan naar nijkerkseuitdaging@gmail.com of bel 06 52 05 80 12.